Posted on

Melyik játék milyen készségeket fejleszt? Hadd segítsünk…

Melyik játék milyen készségeket fejleszt? Hadd segítsünk… 1

A készségfejlesztő játékok között eligazodni nem is olyan egyszerű feladat. Hiszen ez egy óriási kategória, számos különböző hatású, típusú termékkel. Mielőtt Ön is elveszne ebben a rengetegben, hadd segítsünk kicsit, hogy a lehető legjobb döntést hozhassa.

Melyik játék milyen készségeket fejleszt? Hadd segítsünk… 2

Áruházunk kínálatának kategorizálásakor azt a célt tartottuk szem előtt, hogy a lehető legnagyobb mértékben megkönnyítsük vásárlóink tájékozódását a játékok között.
Éppen ezért többféle csoportosítási szempont alapján kategorizáltuk be a termékeket, hogy például életkor, típus és akár még készségfejlesztő tulajdonság szerint is tudják szűkíteni látogatóink a kínálatot.

Bár már ez is nagy segítség lehet a keresgélés során, de úgy éreztük, hogy itt nem állhatunk meg. Még nem vagyunk készen…
Éppen ezért minden egyes termékhez külön-külön hozzárendeltük a különféle fejlesztő tulajdonságaikat, melyeket igyekeztünk a termékek adatlapján egyszerűen és közérthetően megjeleníteni.

Melyik játék milyen készségeket fejleszt? Hadd segítsünk… 3

Ebből születtek meg a játékok nevei alatt megjelenő kis színes ikonok, melyekre kattintva rögtön konkrét információkat kaphat az adott játék különféle készségekre gyakorolt hatásairól.
Más szóval pillanatok alatt eldöntheti, hogy Önnek – pontosabban gyermekének – az adott játékra van-e szüksége, vagy sem. Egyszerűen rákattint az ikonokra, elolvassa a felugró kis ismertetőket, és máris a segítő információk birtokába jut.

Így könnyedén választhat a játékok között az alapján, hogy gyermekének mely készségeit szeretné fejleszteni. Valamint arra is van mód, hogy egy olyan játékcsomagot válogasson össze, mely az összes készség kibontakozását támogathatja.

A játékok adatlapjain a következő kis ikonokkal találkozhat:  

Melyik játék milyen készségeket fejleszt? Hadd segítsünk… 4Motorikus készségek fejlesztése: Finom motoros készségek fejlesztése. A gyermek kéz és ujj mozdulatainak finomítása, aprólékos összetett mozdulatok elsajátítása.

Melyik játék milyen készségeket fejleszt? Hadd segítsünk… 5Kognitív képességek fejlesztése: Kognitív képességek fejlesztése. Ide sorolható például a figyelem, térbeli gondolkodás, emlékezet, és a reakció idő.

Melyik játék milyen készségeket fejleszt? Hadd segítsünk… 6Tapintás, érzékelés fejlesztése: Tapintás, forma felismerés fejlesztése, taktilis érzékelés minőségének javítása.

Melyik játék milyen készségeket fejleszt? Hadd segítsünk… 7Látás, szem-kéz koordináció fejlesztése: Látás, észlelés, szem-kéz koordináció fejlesztése. Formák és távolságok felismerése.

Melyik játék milyen készségeket fejleszt? Hadd segítsünk… 8Hallás, hangfelismerés fejlesztése: Hangfelismerés és hallás fejlesztése, a különböző hangok megismertetése a gyermekkel.

Melyik játék milyen készségeket fejleszt? Hadd segítsünk… 9Zenei készségek kialakítása, fejlesztése: Zenei kompetenciák korai kialakítása/fejlesztése, ritmus érzék megteremtése.

Bízunk benne, hogy ez a fejlesztés Ön és gyermeke előnyeire válik.

Önnek ajánljuk: